Львівська міськрада передала обладміністрації на 2 роки повноваження щодо вивезення сміття
19:20 29.06.2017
255

Львівська міська рада передала обласній адміністрації повноваження щодо вивезення та захоронення сміття з міста до кінця червня 2019 року; за це платитимуть 300 млн грн на рік. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook, - пише 112.ua.

Він зазначив, що суть сьогоднішньої ухвали Львівської міської ради щодо твердих побутових відходів така:

  • місто передає обласній адміністрації повноваження на вивезення та захоронення ТПВ з території Львова на 2 роки (до 30 червня 2019 року);
  • місто погоджується сплачувати за це обласній адміністрації такі кошти: 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн у 2018 році, 150 млн грн у 2019 році.

"Пішли на цей крок у відповідь на ультиматум представника державної влади, який минулого тижня офіційним листом повідомив громаду Львова, що лише за таких умов з міста буде знято сміттєву облога. Додаткові вимоги пана губернатора, які він сьогодні озвучив на ранковій зустрічі з керівниками фракцій щодо добровільної відмови міста від будівництва сміттєпереробного заводу, відкинули. Також відкинули вимогу довічної передачі питання ТПВ в руки державної влади", - написав Садовий.

За його словами, міська рада продовжує працювати над реалізацією стратегії Zero Waste Lviv та будівництвом сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2. За його словами, наразі вже розробляють проектну частину.

Нагадаємо, сьогодні на площі Ринок у Львові незадоволені ситуацією з вивезенням сміття мітингували проти дій мера Андрія Садового, вимагали його відставки й звільнення начальника управління комунальним майном, а також закидали міськраду димовими шашками.

Читайте також