На окупованому Донбасі зникли безвісти понад 400 українців
13:15 10.07.2017
254

На окупованих територіях сходу України перебуває 132 українських заручники, ще 408 особи зникли безвісти. Такі дані Служби безпеки України оприлюднила Ірина Геращенко, яка представляє Україну у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи, на "круглому столі" у парламенті 10 липня, повідомляє сайт Верховної Ради, - пише УП.

"Ми намагаємося постійно ставити питання про пошук зниклих безвісти і на сьогодні 408 українці є такими, що зникли безвісти. Ця цифра може бути не точною, тому що поки тривають бойові дії точні цифри встановити важко", – сказала вона.

"Коли ми говоримо про зниклих безвісти і про заручників, мова йде і про військових, і про цивільних, і про чоловіків, і про жінок", – уточнила Геращенко.

"Держава дуже болісно ставиться до того, що в Російській Федерації є сьогодні політв’язні, десять політв’язнів, і також десятки кримських татар, яких вже понад три десятки, які затримані і засуджені за свою проукраїнську позицію", – зазначила вона.

Геращенко наголосила, що потрібно встановити інформацію про долю кожної людини.

"Україна вимагає звільнення всіх політв’язнів. Немає такої міжнародної зустрічі, де б питання звільнення заручників не піднімалося українським президентом, МЗС та іншими, як пріоритетне", – наголосила вона..

"Президент передав листи про списки заручників під час свого перебування в США віце-президенту Пенсу, і під час останньої зустрічі з президентом Франції Макроном. Чим вище українська влада піднімає питання заручників, тим більше Путін і його команда думають, що для України її громадяни є найвища цінність. І значить на цьому потрібно шантажувати", – додала Геращенко.

Читайте також