НАЗК автоматизує перевірку й сортування e-декларацій
14:00 26.09.2017
252

У Національному агентстві з питань запобігання корупції презентували систему проведення логічного та арифметичного контролю поданих декларацій.

Презентацію провели експерти Програми розвитку ООН у рамках засідання робочої групи з питань організації проведення зовнішньої незалежної технічної експертизи програмно-апаратного комплексу ІТС Реєстр, інформує НАЗК.

"Система на підставі відповідних правил та вагових коефіцієнтів проводить логічний та арифметичний контроль і вираховує показник рейтингу ризику декларації (відповідно до Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування), а також сортує декларації відповідним чином", – пояснює агентство.

Технічні можливості системи забезпечать пришвидшення процесу перевірки декларацій, включно з періодами найвищої активності суб’єктів декларування.

Поки що систему тестують.

Робочу групу утворили на виконання плану заходів з модернізації програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної системи "Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

До складу робочої групи під головуванням керівника апарату входять представники структурних підрозділів НАЗК, експерти з інформаційних технологій, громадськості, нагадує відомство.
Читайте також