ОБСЄ: п'яні бойовики цілились у спостерігачів і шукали «шпигунів»
10:29 23.08.2016

Про це йдеться у звіті місії, оприлюдненому на сайті організації.

"22 серпня о 14:28 на блокпості у підконтрольному "ДНР" с. Лукове (72 км на південь від Донецька) троє озброєних чоловіків зупинили патруль СММ, що складався з чотирьох членів Місії та одного фельдшера на двох автомобілях. Один з чоловіків вороже вимагав проведення обшуку автомобілів СММ. Керівник патруля пояснив, що проводити обшук автомобілів СММ не дозволяється, проте озброєний чоловік наполягав на своєму і розпочав обшук", - сказано у звіті.

"Водночас інший озброєний чоловік, який знаходився у бліндажі, розташованому навпроти першого автомобіля СММ, з відстані 7-8 метрів направив ручний кулемет (РПК) на чотирьох членів патруля Місії, які перед цим вийшли з автомобілів", - повідомляє місія.

Вказується, що практично увесь час, поки проводився обшук, він тримав спостерігачів СММ під прицілом.

"Чоловік, який проводив обшук, звинувачуючи поцікавився у спостерігачів, де знаходиться "обладнання, яке використовується для шпигунства" і "відеозйомки". Він ретельно оглянув багажники обох автомобілів СММ, у тому числі вміст аптечок. Він також розпитував про місцезнаходження "шостого" члена патруля, який, за його твердженнями, був присутній, коли вранці патруль проходив через блокпост (хоча насправді ніякого шостого члена патруля не було)", - повідомляє місія.

Вказується, що спостерігачі відчули "сильний запах алкоголю в диханні чоловіка, який проводив обшук".

Обшук тривав вісім хвилин і пізніше патрулю СММ дозволили проїхати через блокпост.

В місії нагадали, що 29 липня на цьому ж блокпості озброєні чоловіки погрожували спостерігачам СММ зброєю. 

Українська правда

Читайте також