Більше половини українців збираються голосувати на місцевих виборах
08:30 03.10.2020
270

56% опитаних Соціологічною групою "Рейтинг" збираються обов'язково брати участь у місцевих виборах 25 жовтня, тоді як вагаються — 20%.

"56% респондентів зазначили, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах. Вагаються (50/50) – 20% респондентів, можливо, візьмуть участь – ще 8% респондентів. Про малоймовірність участі у виборах зазначили15% респондентів", — йдеться у результатах опитування.

Згідно з ними, більше українців почали довіряти працівникам комісії на дільницях за місцем проживання — 74%, тоді як не довіряє 21% виборців. 61% опитаних довіряють Центральній виборчій комісії, а 35% — не довіряють. Водночас третина респондентів сподіваються на позитивні зрушення у їхніх містах та селах в результаті виборів, половина вважають, що нічого не зміниться, лише 7% очікують погіршення.

Крім того, 59% вважають, що для партії на місцевому рівні важливіші соціально-економічні ініціативи, ніж ідеологічна позиція (14%). Соціологи заявляють, що 45% українців вважають, що для кандидата на міського/сільського голову важливіше вирішувати поточні проблеми. Майже стільки ж (43%) переконані, що йому важливіше пропонувати стратегію розвитку населеного пункту. При цьому для старших респондентів важливішастратегія, тоді як для молоді — поточні питання.

Понад 90% знають, хто є їхнім міським/сільським головою, 60% мешканців сіл колись особисто зустрічали очільника свого населеного пункту. Опитування продемонструвало, що 47% знають, хто є народним депутатом від округу, тоді як 50% — не знають. Лише третина колись зустрічали його особисто, а народних депутатів від округу частіше знають мешканці сіл, аніж містяни.

Джерело: Суспільне

Автор: Мілана Запорожець
Читайте також