У Кабміні встановили нові стандарти якості бензину
20:43 23.09.2020
257

Урядовці прийняли постанову розроблену Міненерго, яка  вносить зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних, суднових та котельних палив. Зокрема, мова йде про уточнення та введення нових термінів та визначень. Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

Рішення покликане запобігти продажу неякісних палив на внутрішньому ринку, установити єдині обов'язкові екологічні вимоги до палив відповідно до європейських стандартів. Зміни сприятимуть спрощенню ведення господарської діяльності на вітчизняному ринку нафтопродуктів, збільшать конкурентоздатність вітчизняних палив на європейських ринках, - йдеться у повідомленні.

Зміни до Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, стосуються:

  • встановлення чітких норм вмісту сірки в рідких паливах, які використовуються на території України;
  • уточнення та введення нових термінів та визначень, що дозволить уникнути різного тлумачення положень Технічного регламенту.

В Уряді зауважили, що постанова дозволить створити належні умови для виконання Україною вимог щодо дотримання європейських норм викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря від використання нафтопродуктів.

Джерело: Економічна правда

 

Читайте також