Україна посилила контроль на кордоні на новорічні та різдвяні свята
14:00 31.12.2018
254

Співробітники Державної прикордонної служби України напередодні Нового року та Різдва, для забезпечення максимально безпечного та комфортного міжнародного руху, посилили заходи з охорони державного кордону. Про це йдеться в повідомленні на сайті ДПСУ.

“Під час заходів контролю на новорічні та різдвяні дні особлива увага приділятиметься громадянам, які є вихідцями з країн міграційного ризику. Здійснюватиметься поглиблена перевірка паспортних документів та протидія спробам переміщення через державний кордон зброї, вибухових і радіоактивних речовин та засобів террору”, — зазначають прикодонники.

Так, повідомляється, що наразі Службою у взаємодії з правоохоронцями та службами суміжних країн вжито всі можливі заходи для забезпечення безпечного та максимально швидкого перетину державного кордону громадянами. Для цього залучено необхідну кількість прикордонних нарядів та визначено резерви. Крім того, до перевірок та оглядів задіяні службові собаки й використовуються усі можливі технічні засоби.

Крім того, зазначають прикордонники, особлива увага в період святкових днів приділяється функціонуванню контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії зіткнення в районі проведення ООС.

Протягом двох днів прикордонники пропустили через лінію зіткнення більше 53 тисяч осіб та близько 8 тисяч транспортних засобів.

“Варто зауважити, що на новорічні та різдвяні свята всі КПВВ на адмінмежі з ТОТ АР Крим та лінії зіткнення в районі проведення ООС працюватимуть в штатному режимі. Обмеження може бути застосоване лише у разі загострення ситуації та загрози життю людей”, — йдеться в повідомленні Служби.

Читайте також