СБУ заявляє про затримання бойовика «ІД», розшукуваного Інтерполом
14:26 18.08.2016
253

Як повідомляє відомство, затримання провели у Харкові представники СБУ спільно з прикордонниками.

«У листопаді 2013 року чоловік виїхав на заробітки до Російської Федерації. Згодом він переїхав до Сирії, де приєднався до «ІДІЛ». Пройшовши військову підготовку в тренувальних таборах терористів, іноземець став активним членом екстремістського терористичного угруповання і брав участь у бойових діях», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, нещодавно чоловік прибув до України, «сподіваючись сховатися від правосуддя».

На даний час вирішується питання про його екстрадицію до країни – ініціатора розшуку. Про яку саме країну йдеться – в СБУ не уточнюють.

Раніше СБУ вже повідомляла про затримання прихильників «Ісламської держави» і блокування транзитних каналів переправлення бойовиків «ІД».

В оприлюдненому 11 серпня повідомленні прес-центру СБУ йшлося про те, що оперативники спецслужби виявили іноземних бойовиків в Харкові, Дніпрі та Київській області, де ті очікували подальшого відправлення в Сирію.

Угруповання «Ісламська держава», визнане в більшій частині світу терористичним, захопило найбільші території в Іраку й Сирії і намагається поширити свій вплив і на інші країни, такі, як Лівія чи Афганістан.

Читайте також