Скандал з турбінами Siemens в Криму: в Німеччині зробили заяву по Росії
19:17 23.07.2017
252

У Німеччині розчаровані діями Росії по відправці турбін Siemens в окупований Крим.Про це заявили в Міністерстві закордонних справ ФРН, повідомляє 112.ua.

В МЗС зазначають, що Москва може ускладнити російсько-німецькі відносиничерез скандал з незаконним постачанням турбін компанії Siemens в Крим.

"Федеральний уряд ще раз нагадав російським властям про гарантії і вказав на те, щотаке масштабне порушення санкцій може знову ускладнити німецько-російськівідносини", - сказав представник німецького зовнішньополітичного відомства.

Також німецькі дипломати попереджали РФ про неприпустимість порушеннясанкцій і незаконні дії російських компаній.

Як стало відомо 21 липня, німецький концерн Siemens більше не будепоставляти російським компаніям обладнання через інцидент з поставкамитурбін в Крим і розриває співробітництво з росіянами.
Нагадаємо, раніше британське агентство Reuters повідомило про поставку в Крим ще двох турбінякі схожі на ті, що виробляє Siemens. У самій компаніїзаявили, що, щонайменше, дві газотурбінні установки, які він поставив дляпроекту в Росіїбули доставлені на територію окупованого Криму проти його волі.
Читайте також