Сьогодні в світі відзначають Міжнародний день безпритульних тварин
07:24 20.08.2016
255

День встановлений за пропозицією Міжнародного товариства прав тварин (ISAR) США.

Метою започаткування цього дня є привернення уваги до проблем безпритульних тварин переважно собак та котів, які часто опиняються на вулиці через жорстокість та безвідповідальність людей.

На відміну від Всесвітнього дня тварин, що відзначається 4-го жовтня і що відноситься здебільшого до проблем захисту всіх тварин, особливо зникаючих видів, День бездомних тварин стосується проблем, що виникають у домашніх улюбленців, які опинилися на вулиці, тобто у невластивому для них середовищі.

Домашні тварини, які опинилися на вулиці, страждають від голоду, холоду та хвороб, гинуть. Для привернення уваги до цих проблем в цей день проводяться благочинні та просвітницькі заходи.

Представники Міжнародного товариства прав тварин окрім просвітницької діяльності наголошують на необхідності будівництва притулків для тварин та їх стерилізації.

В Україні діють десятки зоозахисних організації, а у більшості обласних центрів є притулки для тварин. Також у деяких містах кілька років діють програми зі стерилізації та чипування безпритульних тварин, для контролю за їх популяцією.

Джерело: УНН
Читайте також