100 днів роботи фотофіксації: українці оплатили понад пів мільйона штрафів
11:38 09.09.2020
272


Українські водії сплатили понад пів мільйона штрафів за перших 100 днів роботи системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Загалом автомобілісти поповнили бюджет майже на 100 мільйонів гривень. Про результати роботи розповіли під час брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ.


За словами правоохоронців, після впровадження системи в Україні суттєво зменшилась кількість водіїв, які перевищують швидкість. Й розповіли, що 1 червня, коли система запрацювала, на дорогах зафіксували майже 60 тисяч порушень. Станом натепер щодня фіксують близько 10 тисяч.


«Запуск цієї системи наші сподівання виправдав. Усі камери встановлювалися виключно у тих місцях, де за статистикою були найбільш серйозні ДТП з жертвами та з травмами. Швидкість автотранспорту у найбільш небезпечних аварійних ділянках знизилася втричі, і таким чином ми отримали результат того, що люди стали менше травмуватися, менше вмирати у місцях встановлення камер», – сказав Антон Геращенко.


Також у відомстві зауважили, що з часом кількість камер на дорогах зросте - зараз їх 20 у столиці та 30 – у Київській області. До кінця року планують установити ще понад сотню на найнебезпечніших ділянках автошляхів України.
Джерело: 5Канал
 

Читайте також