Україну накрили потужні снігопади через активність циклону
11:30 28.01.2021
255

За даними пресцентру Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 7:00 негода призвела до знеструмлення 143 населених пунктів у чотирьох областях

Через сніговий шторм на півдні України утворились перемети висотою 50 см, а на Миколаївщині – взагалі 1 м.

В Одеській та Миколаївській областях оголосили третій рівень небезпечності (червоний). Висота сніжного покриву там досягне 30-40 см. Крім того, очікується сильний вітер 15-20 м/с, хуртовина, снігові замети та налипання мокрого снігу.

На Кіровоградщині введуть другий рівень небезпечності (помаранчевий) – там також йтиме сильний мокрий сніг (приріст покриву – 20-30 см) і буде його налипання.

У Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях введуть перший рівень небезпечності (жовтий) - там спостерігатимуться майже такі самі погодні умови, однак з ожеледицею (рівень опадів – 10-15 см).

Синоптики попередили, що все це призведе до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання населених пунктів.

Аби забезпечити розчистку доріг від снігу та уникнути масових заторів, відомство ввело на низці доріг державного значення тимчасові обмеження руху для вантажівок.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також