Потужні снігопади та ожеледиця: синоптики розповіли, якою буде погода цього тижня
19:31 09.02.2021
258

Синоптики попереджають, що на Україну насувається сніговий шторм . Відтак, вже 11 та 12 лютого істотно погіршиться погода, що може призвести до порушення та припинення руху транспорту. Очікується, що в західних, північних областях випаде снігу 10-20 см, у південних, центральних областях ще 10-15 см, у східних областях 5-7 см. Інформацію про негоду опублікували на сайті ДСНС України.

У той самий час рятувальники зазначили, що найймовірніше сильний сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу та ожеледь варто очікувати 11 лютого у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях. Також очікується потужний вітер із поривами 15-20 м/с. У Карпатах прогнозують сильний дощ та мокрий сніг.

У п'ятницю, 12 лютого, погода погіршиться ще дужче. Так, мешканців північних, центральних, Одеській, Миколаївській областях попереджають про значний сніг, хуртовини, снігові замети, в Одеській, Миколаївській областях утворення снігового покриву. Жителям центральних, східних та південно-східних областях слід готуватися до налипання мокрого снігу, ожеледі.

Вітер у всіх областях 12 лютого очікується 15-20 м/с.  На дорогах України, крім південного сходу, ожеледиця. 

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що 10 лютого негода трохи відступить з України. За їхніми словами, інтенсивність опадів має зменшитися. Утім, у четвер фахівці очікують на черговий удар зими.

Читайте також