У Туреччині виявили мертву українку в наручниках і з пакетом на голові
10:00 04.01.2021
261

У Туреччині у власному будинку знайшли мертвою 25-річну громадянку України Христину Новицьку. На голові у дівчини був поліетиленовий пакет, а руки - скуті за спиною в наручниках.

За даними правоохоронців, вона померла кілька днів тому. Про деталі злочину, що стався в курортній провінції Мугла, повідомляють турецькі видання Sabah і Hürriyet.

Відзначається, що Христина з 30 грудня не виходила на зв'язок з матір'ю, яка живе в Україні. Після Нового року, 2 січня, жінка попросила сусідів дочки перевірити, чи все з нею гаразд. Не достукавшись до дівчини, ті викликали поліцейських, які проникли в будинок за допомогою слюсаря.

Видання підкреслює, що по сусідству з українкою в Муглі живе відомий турецький актор і телеведучий Альп Кірсан (його апартаменти розташовані в тому ж котеджному містечку). Саме він написав про трагедію з дівчиною в своєму Twitter, супроводивши твіт хештегом #KadinaSiddet - "немає насильства проти жінок". Так новина розійшлася по всім турецьким медіа.

За фактом смерті Христини Новицкої були взяті свідчення двох осіб, а "під слідство" - камери відеоспостереження поблизу. Тіло дівчини відправили в інститут судової медицини для встановлення точної причини її смерті.

Турецькі ЗМІ пишуть, що слідчі повинні з'ясувати, "чи був інцидент самогубством або вбивством". За інформацією медіа, слідство розглядає також версію, нібито дівчину міг вбити її хлопець.

Друзі Христини не вірять у версію її самогубства, і навіть вважають, що місцеві правоохоронці можуть "прикривати когось важливого". Вони кажуть, що Христина була дуже веселою і любила життя, і не схоже що вона могла ось так просто з ним розлучитися.

Однак турецька поліція припускає, що українка наклала на себе руки через пандемію - нібито тривалий час вона залишалася без роботи і не витримала цього.

Поліцейські виявили Христину сидить на стільці посеред кімнати. Її руки були скуті наручниками, на голові був поліетиленовий сміттєвий пакет. Також повідомляється, що під час огляду кімнати були знайдені шарф, мотузки і деревне вугілля.

Двері в квартиру були замкнені зсередини, а ключ знаходився в замковій щілині. Вікна також були закриті, в будинку не виявили безладу і слідів боротьби.

Через турецькі ЗМІ поліція нав'язує думку про те, що в останні десять місяців Христина нібито була в депресії. Вона викладала в школі танців в торговому центрі в Бодрумі, а через пандемію коронавірусу залишилася без роботи і без засобів до існування. Всі ці місяці вона перебувала в ізоляції, вживала антидепресанти.

У поліції запевняють, що переглядали камери відеоспостережень навколо будинку, але до Христини останнім часом ніхто не приходив. Слідство ще триває.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також