Як змінити місце голосування на виборах 2020?
20:01 07.09.2020
255

Як змінити місце голосування на виборах 2020?

Українці, які з певних причин не можуть проголосувати за адресою реєстрації можуть змінити виборчу адресу відповідно до місця фактичного перебування. Аби взяти участь у виборчому процесі українці повинні подати заяву про зміну виборчої адреси до 10 вересня.

На місцевих виборах неможливо тимчасово обрати інше місце для голосування, як на президентських чи парламентських. Однак громадяни можуть впринципі змінити свою виборчу адресу, вказавши місце фактичного проживання. Відповідно до рішення ЦВК громадянам не потрібно надавати документи, які підтверджують адресу житла.

Тимчасово змінити місце голосування можна в електронному або паперовому форматі. Для цього необхідно звернутися до будь-якого органу ведення Державного реєстру виборців, або в електронному Кабінеті виборця на сайті drv.gov.ua.

Для онлайн-зміни виборчої адреси необхідний лише електронний цифровий підпис та доступ до мережі Інтернет. Для подання заяви про зміну виборчої адреси треба перейти на сайт Державного реєстру виборців, обрати розділ "Заяви та запити", пройти ідентифікацію за ЕПЦ і обрати послугу "Звернення щодо зміни виборчої адреси".

Після цього громадянин має вказати причини зміни адреси, наприклад, фактичне проживання, та власне адресу, де він мешкає. Підтверджувати її не потрібно. Свою заяву необхідно підписати за допомогою того ж ЕПЦ, і вона буде направлена до реєстру виборців. Повідомлення про зміну адреси прийде на електронну пошту. Джерело: pravda.com.ua

Читайте також