Вандали пошкодили пам’ятник Щорсу
11:04 21.03.2017
255

Невідомі пошкодили пам’ятник командиру Червоної Армії Миколі Щорсу, відпилявши частину правої передньої ноги коня. Про це у facebook повідомив Володимир Воротньов, - пише Українська правда. Київ.

Як відомо, пам'ятник Миколі Щорсу являє собою кінну статую загальною висотою 13,8 метрів.

Статую виготовлено з бронзи та встановлено на постаменті з граніту заввишки 6,5 метрів.

У рамках закону про декомунізацію пам’ятник Щорсу мали демонтувати ще минулого року. Однак, оскільки монумент представляє художню цінність, то міська влада планує його перенести у Музей тоталітаризму.

Останній мають намір відкрити у жовтні цього року на ВДНГ.

Як відомо, "Добровольчий рух ОУН" мав намір демонтувати пам'ятник Миколі Щорсу в Києві 30 червня 2016 року. Однак тоді правоохоронці взяли монумент під охорону.

Згодом голова руху Микола Коханівский заявив, що акцію з демонтажу пам’ятника Щорсу скасували, оскільки влада має прибрати його самостійно.

Київська адміністрація заявила, що пам’ятник Щорсу у столиці обов’язково демонтують, але після того, як Мінкульт змінить його статус.

Мінкультури мав намір подати в Кабмін подання на зміну статусу пам'ятника Миколі Щорсу після всебічного громадського обговорення.

У КМДА сподівалися, що демонтаж пам'ятника Щорсу закінчать до Дня незалежності – 24 серпня 2016 року.

Наприкінці жовтня 2016 року завершили розробку проекту демонтажупам'ятника Щорсу. Однак пам’ятник досі не перенесли.

15 березня Київська міська рада заявила, що має намір звернутися до Міністерства культури щодо перенесення пам’ятника Щорсу.

Читайте також