Вбивцю Бориса Нємцова засудили до 20 років колонії
14:15 13.07.2017

Вирок заснований на вердикті присяжних. Вони визнали Дадаєва винним і не заслуговуючим поблажливості, - пише Сегодня.

Московський окружний військовий суд призначив Зауру Дадаєву, визнаному присяжними винним у виконанні вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова, до покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

"Призначити Дадаєву остаточне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі", – йдеться у вироку судді Юрія Житникова, оголошеному в четвер у Московському окружному військовому суді.

Відбувати покарання засуджений буде в колонії суворого режиму. Крім того, згідно з вироком, Дадаєв позбавлений військового звання лейтенант, а також державної нагороди – Ордена Мужньості.

Суд кваліфікував його дії як вбивство по найму з корисливих мотивів (ч.2 ст.105 КК РФ, пп ж і з), а також як незаконний оборот зброї організованим угрупуванням ч.3 ст.222 КК РФ). Так, за вбивство Дадаєву призначено 17 років позбавлення волі, а за незаконний оборот зброї – сім років позбавлення волі.

итайте також: Подруга Нємцова розповіла про обставини його вбивства Співучасники злочину отримали терміни від 11 до 19 років. Зокрема, Анзору Губашеву призначено покарання у вигляді 19 років, його братові Шадіду Губашеву – 16 років, Темірлану Ескерханову – 14 років, Хамзату Бахаєву – 11 років колонії суворого режиму. Як повідомлялося, колегія присяжних 29 червня визнала всіх п'ятьох підсудних у справі про вбивство Нємцова винними в інкримінованих їм злочинах і не заслуговуючими поблажливості. Також всіх п'ятьох фігурантів присяжні визнали винними і не заслуговуючими поблажливості в незаконному обороті зброї і боєприпасів організованим угрупуванням. Адвокати підсудних вже заявили, що мають намір оскаржити вирок, який буде винесено судом на підставі обвинувального вердикту присяжних. Зі свого боку держобвинувачення в особі прокурора Марії Семененко заявило, що задоволене висновками, які, ретельно вивчивши всі обставини справи, зробили присяжні. Борис Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в безпосередній близькості від Кремля.

Читайте також