Військовий парад до Дня Незалежності розпочався у центрі Києва
08:30 24.08.2016

Спочатку міністр оборони Степан Полторак у супроводі командувача сухопутних військ України Сергія Попка зробив об'їзд військ.

Після цього міністр оборони підійшов до Верховного головнокомандувача, Президента України Петра Порошенка і оголосив про готовність військ для проведення військового параду з нагоди 25-ої річниці незалежності України.

Після промови Президента пройшла церемонія вручення бойових прапорів частинам ЗСУ і розпочався військовий парад.

 Військовослужбовці і військова техніка розпочали урочисте проходження вулицею Хрещатик.

Додамо, до урочистостей залучено понад 4 тисячі представників ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції, а також понад 200 одиниць військової техніки.

У Міністерстві оборони України раніше зазначали, що жодна залучена до параду одиниця техніки не була забрана із району проведення АТО. Уся військова техніка, що залучена до заходу, – це модернізована техніка, яка надійшла з заводів, а також техніка, що знаходилась у створеному Міністерством оборони резерві, додали у відомстві.

Вперше в історії цього року у параді візьмуть участь резервісти, які входять до складу стратегічного резерву ЗСУ, створеного на випадок загострення ситуації з метою посилення українського війська.

У День Незалежності України, 24 серпня, правопорядок у столиці забезпечуватимуть п’ять тисяч правоохоронців. У центрі Києва встановлено металошукачі.

Джерело: УНН
Читайте також