За два місяці 162 тис. українців скористалися безвізовим режимом, – Держприкордонслужба
19:05 07.08.2017
254

Відмовили у в'їзді до Європи лише 55 українцям, - пише 112.ua.

Від початку дії безвізового режиму України з Євросоюзом перевагами візової лібералізації скористалися 162 тисячі українських громадян, заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

За словами Цигикала, українці не мають проблем із перетином кордону Євросоюзу після набуття чинності безвізового режиму, а відсоток відмов у в'їзді починаючи з 11 червня (дата набуття чинності безвізового режиму, – ред.) мінімальний.

"Кількість відмов – 0,03%, всього 55 осіб. З них 18 – це перевищення терміну перебування, 37 – не підтвердження мети поїздки", - заявив він.

Крім того, на кордоні вже не спостерігається проблем з великими чергами завдяки реалізації на практиці низки заходів. "Прийнято низку заходів на виконання відповідної вказівки президента. Це і перенаправлення потоків, і виділення окремих смуг для автомобілів з іноземними номерами, щоб розвантажити інші смуги руху", - додав Цигикал.

Нагадаємо, безвізовий режим України з Євросоюзом набрав чинності 11 червня 2017 року, а відповідне рішення було підтримано Європарламентом ще 6 квітня. У перший день дії візової лібералізації в Європу в'їхали 52 тис. українських громадян.

Як заявив президент Петро Порошенко, біометричний паспорт, необхідний для в'їзду до країн Євросоюзу без віз, за станом на середину липня оформили 5 млн українців.

У МЗС України зазначили, що на сьогодні також йдуть переговори про скасування віз з низкою країн Латинської Америки і Азії. Вже досягнуто домовленості про безвізовий в'їзд для українців у Сент-Кітс і Невіс та Албанію.

Читайте також