Спалах коронавірусу вийшов з-під контролю
11:55 17.09.2020
272

Епідемія коронавірусу, попри всі зусилля світової спільноти, триває.

Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що ситуація з коронавірусом є неконтрольованою, продовжує займати перше місце в довгому списку глобальних проблем і попередив, що "найважчі етапи" ще попереду. 

"Вакцина сама по собі не може врегулювати цю кризу і звичайно це не станеться найближчим часом", - наголосив світовий дипломат. "Нам потрібно широко розширити нові та існуючі засоби, які можуть реагувати на нові випадки і забезпечувати життєво важливе лікування, щоб придушити передачу вірусу та врятувати життя, особливо протягом наступних 12 місяців"..

Він підкреслив, що, оскільки вірус "не поважає кордонів", вакцина повинна розглядатися як "глобальне суспільне благо",має бути доступна для всіх, але вона вимагає "квантового стрибка у фінансуванні".

Нагадаємо, за минулу добу, 16 вересня, епідемія коронавірусу встановила новий  антирекорд в Україні.

Більше того, люди повинні бути готовими до вакцинації, але розповсюдження дезінформації про вакцини сприяє ваганню та розпалюванню диких теорій змови, зазначив глава ООН..

"В умовах цієї смертельної хвороби ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити смертельну дезінформацію", - підтвердив Генеральний секретар.

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також