Зняття депутатської недоторканості: Луценко не зможе вчасно прибути до Верховної Ради
13:30 11.07.2017

Генеральний прокурор Юрій Луценко зможе з'явитися у Верховній Раді не раніше 16:00, 11 липня, аби взяти участь у розгляді питання щодо зняття депутатської недоторканності з депутатів-корпупціонерів, - пише 24 канал.

Це означає неможливість прийняття нами зараз рішення про позбавлення недоторканності з народних депутатів, в чиїх діях викрито ознаки корупції. Юрій Луценко не міг не знати, що за законодавством рішення про позбавлення недоторканності з Євгена Дейдея має бути прийнято саме сьогодні, оскільки знахідки слідства розглядалися регламентним комітетом парламенту сім днів тому, – підкреслив голова комітету з питань запобігання та протидії корупції.

Крім того, він наголосив, що у "Самопомочі" вирішили не розходитися 11 липня, поки не завершиться голосування щодо позбавлення недоторканності з п’яти депутатів.
До слова, інформацію про Луценка підтвердили і у БПП, передає "Гордон". Так, за словами голови фракції Артура Герасимова, генпрокурор наразі перебуває у відрядженні. Додамо, що у зв’язку з цим спікер Верховної Ради Андрій Парубій поставив на голосування питання про розгляд подань Генеральної прокуратури на п'ятьох нардепів на вечірній сесії 11 липня. Депутати підтримали це рішення.

Нагадаємо, раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій запросив до стін парламенту генпрокурора Юрія Луценка, аби той особисто взяв участь у розгляді питання щодо зняття депутатської недоторканності з п’яти депутатів-корупціонерів. Очільник ГПУ мав з'явитися у стінах парламенту орієнтовно о 12:30-13:00.

Читайте також