Україна має доступи до усіх своїх портів у Чорному та Азовському морях
20:32 11.02.2022
261

Данілов запевнив про беззаперечну допомогу від міжнародних партнерів.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував перекриття Росією значних частин Чорного та Азовського морів для проведення ракетних та артилерійських навчань.

Про це під час брифінгу сказав секретар РНБО Олексій Данілов у п'ятницю, 11 лютого. 

Те, що стосується ситуації по Азовському та Чорному морях, в нас на сьогодні є вільний доступ до всіх портів, які є в нашій країні, мова йде як про Азовське, так і про Чорне море. В нас є певні застереження стосовно проходу великих кораблів "Паномаксів", які везуть нам вугілля, але згідно з доповіддю, яку ми мали, на сьогодні проблем немає", - сказав Данілов.

Крім того, високопосадовець нагадав, що міжнародні партнери запевнили Україну, що санкції по відношенню до Російської Федерації якщо вона далі "просунеться" на нашу країну, будуть введені миттєво, і вони будуть дуже потужними.

Повідомлення національного координатора системи НАВТЕКС щодо скасування попередження про перекриття для судноплавства великих районів Чорного моря станом на 11 лютого немає.

Командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву про те, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні та є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також