Україна успішно забезпечила повернення дитини, яку російські силовики примусово депортували з Маріуполя
19:04 27.05.2023
257

Україна врятувала хлопця, якого російські військові примусово депортували з Маріуполя

Україна успішно повернула до дому 17-річного В’ячеслава, якого окупанти примусово депортували з Маріуполя. За інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, цю новину передали через Telegram-канал міністерства.

Відповідно до звіту, хлопець навчався у Маріуполі та жив без батьків. Окупанти відправили його до Шахтарська, що знаходиться в Донецькій області.

Проте В’ячеслав був мужнім та винахідливим хлопцем, який знайшов спосіб проявити про себе. Для його повернення було необхідно багато наполегливої роботи з боку волонтерів та державних органів. І сьогодні В’ячеслав повернувся до Києва.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України щиро подякувало всім, хто прийняв участь у поверненні хлопця, зокрема:

  • Міністерству закордонних справ України,
  • Службі у справах дітей Деснянського району м. Києва,
  • головному спеціалісту відділу опіки/піклування, усиновлення та сімейних форм виховання Аліні Долженко,
  • програмному директору "СОС Дитячі Містечка Україна",
  • "Українській мережі за права дитини".

Також міністерство надало контактні номери телефонів, на які можна повідомити про незаконне переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ.

Якщо ви стали свідком таких випадків, прохання зателефонувати до профільного фахівця Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13 або на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також