Україна відправить вогнеборців гасити лісові пожежі у Греції: уряд ухвалив рішення
17:01 06.08.2021
254

Зведений загін українських вогнеборців вирушить до Греції для допомоги в боротьбі з лісовими пожежами. Про це за підсумками позачергового засідання у п'ятницю, 6 серпня, повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

“На виконання завдання Президента Володимира Зеленського, уряд на позачерговому засіданні схвалив проект протокольного рішення про направлення до Греції сотні досвідчених рятувальників з усієї країни. Україна завжди готова допомогти й підтримати наших партнерів. Бажаємо Греції якнайшвидше приборкати руйнівну стихію”, — заявив Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Середземноморська країна, яка намагається відновити туристичний сектор, який сильно постраждав від пандемії коронавірусу, бореться з хвилею лісових пожеж під час затяжної хвилі тепла. 

Лісові пожежі у Греції вже дісталися руїн античної Олімпії. Також вже було здійснено евакуацію населення за 25 кілометрів на північ від центру столиці країни - Афін. Поліція перекрила у зоні з пожежами центральний автобан країни між Афінами та Салоніками.

Сьогодні стало відомо, що на грецькому острові Евія берегова охорона провела масштабну операцію з евакуації сотень людей морем. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також