Україна використовує найновішу технологію Ізраїлю для знищення іранських дронів:
15:30 26.10.2022
260

Українські війська використовують ізраїльську систему для боротьби з безпілотниками під назвою Smart Shooter. Вона може ефективно знищувати іранські дрони-камікадзе, які запускає рф.

Про це пише ізраїльське видання Debka.

Ця технологія наведення на ціль працює, як стверджують розробники, за принципом "один постріл – одне влучення" і "керується штучним інтелектом із системою передових радарів".

Її вперше представили публіці 2022 року на військовій виставці у Парижі і вперше офіційно застосували у вересні під час розгону в Хевроні палестинських демонстрацій: тоді система використовувала гумові кульки, а не боєприпаси.

У вересні видання The Times of Israel з'ясувало, що одна з ізраїльських оборонних компаній надіслала Україні системи для боротьби з дронами за посередництва Польщі. Ізраїль не бажає передавати військові технології безпосередньо українській армії, тому підприємство продало обладнання у Варшаву. Компанія заявила Міноборони Ізраїлю, що не знала про плани Польщі передати зброю Україні, але ізраїльський уряд, схоже, вирішив не втручатися в угоду.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також