Україна збільшила виробництво дронів з дальністю до 1300 км, але вони не замінять ракети - Зеленський
20:10 30.06.2024
252

Україна збільшила виробництво дронів і розширила їх дальність до 1300 кілометрів, але безпілотники не можуть повністю замінити ракети. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю з Труді Рубін.

Зеленський розповів, що Україна зараз має високотехнологічні дрони і збільшила їх виробництво. Їхня далекобійність наразі становить понад 200 кілометрів, а деякі досягають 1200-1300 кілометрів.

"Однак ми повинні зрозуміти, що це дрон. Його потужність набагато менша, ніж у ракети. У росіян також є "Шахеди", і ми навчилися їх збивати, не витрачаючи на це ракети. Вони страждають від наших дронових атак, але вчаться їх відбивати", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що порівняти потужність удару дроном з ракетою неможливо, як і їх швидкість. "Це різні засоби для різних цілей. Ми розвиваємо ракетну індустрію і впевнені у своєму успіху в цьому напрямку", - підкреслив він.

Додаткові деталі:

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна почала масове виробництво власних безпілотників. Дрони є одним з основних засобів ураження ворожої техніки по всій лінії фронту. Україна виробляє як повітряні, так і морські дрони, що надає значну перевагу в Чорному морі та допомагає знищувати російські кораблі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також