Україна змінила правила в'їзду для своїх громадян через штам "Дельта"
13:03 05.07.2021
256

Влада України через більш заразний штам коронавірусу “Дельта” вимагає встановлювати застосунок для самоізоляції “Вдома” від своїх громадян, які повертаються з чотирьох країн. Про це  повідомляє I Like News  з посиланням на оприлюднені Мінцифри дані, яке відповідає за технічну сторону застосунку.

"Застосунок Вдома треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їх території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон", - повідомили у Мінцифри.

  • Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, потрібно буде додатково пройти експрес-тестування на визначення антигена SARS-CoV-2, зроблене безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон, або пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію чи обсервацію.
  • Іноземцям та особам без громадянства, які не пройшли експрес-тестування, перетин державного кордону буде заборонений.

Для в’їзду в Україну з інших країн правила не змінювалися — оскільки наша держава перебуває в “зеленій” зоні, застосунок встановлювати не потрібно.

Доповнення

Після того, як у червні всі області України перейшли в “зелену” епідеміологічну зону, що означало послаблення карантинних обмежень, не потрібно було встановлювати мобільний застосунок "Вдома" при поверненні з-за кордону до України.

Однак, наприкінці червня в Україні зафіксували більш заразний штам коронавірусу “Дельта”, після чого карантинні обмеження змінили.

Довідково

Мінцифра, МОЗ, МВС та Центр громадського здоров’я запустили застосунок "Вдома" у квітні минулого року. Мінцифра розробила технічну частину.

Читайте також