7 грудня: Яке сьогодні свято, традиції і прикмети
10:00 07.12.2023
257

Сьогодні відзначають кілька свят: Міжнародний день цивільної авіації, Всесвітній день української хустки, День місцевого самоврядування, а також церковне свято - День пам'яті святителя Амвросія.

Всесвітній День Української Хустки

Свято, ініційоване вінничанкою, Головою Вищої Ради Міжнародного Клубу Успішних Жінок «Жінки України», волонтеркою та громадською діячкою Людмилою Станіславенко. 

7 грудня 2019 року вінницькі активістки розпочали святкування дня, присвяченого українській хустці. Започаткували свято, щоб об'єднати жінок різних професій, віку та національності задля збереження українських традицій. Адже здавна в українських родинах оберегом, символом любові та злагоди слугувала саме хустка, хустка.

День місцевого самоврядування приурочено до прийняття в Україні Закону "Про місцеве самоврядування". Це професійне свято для тих, хто займається розвитком громад та місцевою діяльністю.

Міжнародний день цивільної авіації відзначається в пам'ять підписання Чиказької конвенції, яка визначає правила міжнародної цивільної авіації. Свято офіційно встановлене ООН.

Також цього дня припадає День пам'яті святителя Амвросія - захисника православної віри. Його життя та вчинки відображаються у багатьох творах і відзначаються у християнській традиції.

Сьогодні також важливі історичні події, серед яких атака Японії на Перл-Харбор, вирушення останньої пілотованої місії програми "Аполлон" на Місяць та інші події зі світу.

Іменини святкують: Антон, Василь, Григорій, Іван, Гнат, Лев, Михайло, Никифор, Ніл, Павло, Петро, Сергій.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також