День пам'яті жертв Голодомору: Українці запалюють свічки пам'яті
12:20 25.11.2023
255

Кожної четвертої суботи листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років. Цього року цей день припадає на 25 листопада.

Заохочують українців долучитися до Всеукраїнської акції пам'яті під назвою "Запали свічку": о 16:00 25 листопада встановити свічку біля вікна та взяти участь у Загальнонаціональній хвилині мовчання.

Український інститут національної пам’яті повідомляє, що символом цього року стала окопна свічка, яка втілює живий вогонь – символ пам'яті, тепла та надії.

"Надія на нашу силу, на здатність витримати й перемогти. Ми – народ, який відстоює свою правду. День пам’яті жертв Голодомору. Запали свічку пам'яті за тими, хто загинув від голоду. Передайте тепло, підтримайте тих, хто сьогодні захищає нашу країну, щоб це більше ніколи не повторилося", – йдеться у повідомленні Українського інституту національної пам’яті.

У переддень Дня пам’яті жертв Голодомору Інститут національної пам’яті запропонував акцію "Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну". Там закликали українців надати підтримку бійцям, що зараз захищають країну.

"Допоможіть волонтерам передати бійцям необхідну амуніцію, техніку та інвентар. Підтримайте волонтерські центри у плетінні маскувальних сіток чи виготовленні окопних свічок. Відправте бійцям дитячі листи і малюнки, обереги, смаколики та підтримку. Наша пам'ять повинна бути вчинком", – зазначили представники інституту.

Український інститут національної пам’яті також оприлюднив вражаюче відео про цю акцію "Запали свічку".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також