Держстат України представив оновлений портал в рамках цифрової трансформації
21:06 31.10.2023
300

Міністерство цифрової трансформації та Державна служба статистики представили публічну бета-версію оновленого порталу Держстату.

Цю інформацію оприлюднила ІТ-компанія ЕРАМ, яка раніше розробила першу версію мобільного застосунку "Дія" і в цьому проєкті є ключовим партнером для модернізації порталу Держстату.

Новий портал реалізований з використанням передових хмарних технологій і рішень передачі даних.

Головною метою проєкту є наближення інструментів та методів роботи державної організації до принципів діяльності технологічної компанії, а також їх адаптація до міжнародних стандартів, що використовуються аналогічними статистичними інститутами згідно з дорожньою картою євроінтеграції України, повідомили в ЕРАМ.

"Якісні дані є ключовими для прийняття управлінських рішень. Саме тому Держстат має стати модернізованою організацією, схожою на ІТ-компанію. Це дозволить забезпечувати дані в режимі реального часу, швидко їх аналізувати та поширювати", - зауважив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, а також міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для реалізації проекту використано розробку компанії ЕРАМ - платформу для управління життєвим циклом даних Quanthub.

Ця платформа була адаптована до потреб Держстату, з перекладом на українську мову та розширенням функціональності для підтримки статистичного виробництва. Оновлена система була названа "Сигма" відповідно до грецької літери та математичного символу.

Раніше цього літа Міністерство цифрової трансформації розпочало закрите тестування нового порталу статистики.

Уже зараз доступне перше опитування Держстату в онлайн-форматі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також