Д.Трейдінг збільшує імпорт електроенергії для підтримки енергосистеми України після обстрілів
20:22 02.04.2024
276

Підприємство Д.Трейдінг, яке є частиною корпорації ДТЕК належної Рінату Ахметову, активізувало поставки електроенергії з-за кордону в Україну для допомоги в стабілізації енергетичної системи країни після інтенсивних обстрілів 22 та 29 березня, згідно з офіційним повідомленням компанії.

"Відповідаючи на критичну ситуацію в енергосистемі, спричинену нападами кінця березня та втратами у виробництві енергії, Д.Трейдінг посилив імпорт енергії з європейських країн. В результаті, упродовж березня 2024 року, фірма забезпечила українську енергомережу понад 73 мільйонами кіловат-годин", - повідомили в компанії.

У звіті вказано, що Д.Трейдінг здійснює закупівлі електроенергії від кількох європейських сусідів, досягаючи до 12 мільйонів кВт∙год на день, що допомагає зменшити загальний дефіцит електроенергії в країні та забезпечити баланс між попитом та пропозицією.

"Наші зусилля з імпорту електроенергії з країн ЄС є важливим внеском у підтримку стабільності української енергетичної системи," - зазначив Дмитро Маляр, генеральний директор "Д.Трейдінг".

Компанія також заявила про свої плани продовжувати імпорт електроенергії з метою подальшої підтримки української економіки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також