Електромобільний бум в Україні: Рекордна кількість покупок у липні, зростання на 11,5%
11:15 08.08.2023
258

У липні попит на електромобілі зросли на 11,5% в Україні: Volkswagen і Nissan Leaf лідирують

Українські покупці продовжують активно обиравати електромобілі, що відзначено зростанням на 11,5% у продажах протягом липня. За даними Укравтопрому, було придбано 3464 електромобілі, з яких Volkswagen і Nissan Leaf виділилися як найпопулярніші бренди.

У порівнянні з червнем, попит на електромобілі в Україні зросли на 11,5%, досягнувши відмітки в 3,5 тисячі одиниць. Таке збільшення продаж також практично подвоїло попередні результати липня минулого року.

Серед нових електромобілів, які знайшли своїх власників у липні, лідерство здобули моделі Volkswagen, зокрема Volkswagen ID.4 та ID.6. Також серед популярних новинок були FAW Toyota BZ4X, Honda E і Dongfeng/Honda M-NV.

В жовтні значну частку ринку відіграють також вживані електромобілі, зокрема Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf, Tesla Model 3, Tesla Model Y і Renault Zoe. Вживані Nissan Leaf здобули перевагу в цій категорії, досягнувши 535 проданих одиниць.

Загалом, протягом цього року в Україні було зареєстровано понад 16 тисяч електромобілів, що є вражаючим зростанням на практично третину в порівнянні з минулим роком. Такий позитивний тренд свідчить про зростаючий інтерес українців до чистої та стійкої енергетики.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також