Вінницька прокуратура: підозра колаборантці з Херсонщини
13:39 21.03.2024
257

За процесуального керівництва відділом прокуратури Вінницької області стосовно 28-річної мешканки села Чорнобаївка Херсонської області було оголошено про підозру у публічних закликах до порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 110 КК України). Про це повідомляє пресслужба Вінницької окружної прокуратури.

За звинуваченням, після окупації Херсонщини в 2022 році, зазначена особа перебувала в окупованому селищі Чорнобаївка. Пізніше вона взяла участь у відеоролику, який агітував за участь у «виборах» в регіоні, що вже звучить як референдум про створення «Херсонської народної республіки».

Після визволення Херсонщини українськими військами вона переїхала до Чернівецької області, але була розкрита і затримана правоохоронцями. Наразі проводиться досудове розслідування, а підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, особа вважається невинуватою доти, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду. Прокуратура продовжує роботу над цим випадком.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також