Щодня 6 тисяч чоловіків призовного віку покидають Україну через кордон - заява ДПСУ
18:05 20.12.2023
259

Щодня близько 6 тисяч чоловіків призовного віку виїжджають з України, з яких 150-200 волонтерів виїжджають за програмою "Шлях". Більшість з них - це водії вантажівок та особи, які супроводжують громадян з обмеженими можливостями. Цю інформацію повідомив Ігор Матвійчук, начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ, під час пресконференції.

Матвійчук також зазначив, що 45% виїжджають з України складають водії вантажівок. Окрім того, він згадав про зростаючу тенденцію чоловіків одружуватися на жінках з багатьма дітьми, щоб використовувати це як можливість для виїзду з країни.

Матвійчук також підняв проблему контролю за особами, які супроводжують людей з інвалідністю. Він пояснив, що в законодавстві не визначено чітко, як контролювати таких осіб, тому існує ризик зловживання цією системою. Він зазначив, що одна людина з інвалідністю може бути супроводжена різними людьми в різний час, і перевірити, чи повернулися попередні супроводжуючі, неможливо. За його словами, ця система потребує доопрацювання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також