Україна запроваджує єдиний стандарт для ветеранських послуг: від медицини до працевлаштування
09:45 26.02.2024
254

Ветеранські послуги в Україні будуть організовані за принципом "єдиного вікна", що передбачає уніфікацію стандартів обслуговування. Цю ініціативу анонсував виконуючий обов'язки міністра у справах ветеранів Олександр Порхун під час форуму "Україна. Рік 2024".

За його словами, усі необхідні послуги будуть легко доступні через смартфони, забезпечуючи зручність використання одним натисканням кнопки. Порхун підкреслив, що майже 1,5 мільйона ветеранів планують повернутися до цивільного життя після війни, що також стосується їхніх родин та близьких загиблих або зниклих без вісти захисників.

Він акцентував на необхідності радикального перегляду ветеранської політики, зазначивши, що вона не обмежується лише пільгами. Серед важливих питань Порхун виділив медичне обслуговування, включаючи доступність медикаментів та якісні стоматологічні послуги, а також психологічну реабілітацію, підкресливши важливість доступу до цих послуг для ветеранів.

Також було озвучено питання щодо працевлаштування ветеранів, з особливою увагою до людей з інвалідністю. Порхун заявив про необхідність розробки чітких процедур взаємодії з роботодавцями та державними установами. Він також наголосив на важливості залучення представників місцевого самоврядування для ефективної реалізації ветеранської політики.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також