Резонансний інцидент Полтавщині: 22-річному підозрюваному повідомлено про тяжкі злочини
11:30 03.09.2024
541

В Полтавській області розгортається гучний скандал, пов'язаний із знущанням над малолітнім хлопчиком у селищі Котельва. Інцидент, що стався ще в червні 2024 року, набув широкого резонансу лише на початку серпня, коли до місцевих правоохоронців надійшла інформація про скоєний злочин.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Полтавської області.

Серед підозрюваних у вчиненні злочину, за який передбачено від 5 до 10 років позбавлення волі, -15-річний місцевий підліток, а також 22-річний мешканець селища Котельва.

Останнього окрім вчинення сексуального насильства (ч. 4 ст. 153 ККУ) звинувачують у втягненні неповнолітніх та малолітніх у протиправну діяльність (ч. 2 ст. 304 ККУ).

За несвоєчасне внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань призначено службове розслідування, яке здійснює дисциплінарна комісія ГУНП та УВБ в Полтавській області. 

На період службового розслідування четверо поліцейських (начальник сектору поліцейської діяльності в селищі Котельві, його заступник та ювенальний інспектор, а також заступник начальника відділення поліції в Зінькові, який на момент виявлення злочину виконував обов’язки начальника сектору поліцейської діяльності в Котельві) усунуті від виконання службових обов’язків, - йдеться у повідомленні поліції.

Нагадаємо, у середині червня 2024 року на пляжі "Мусійка" біля річки Ворскла поблизу Котельви підлітки примушували 12-річного хлопця оголятися та принижували його, при цьому знімали все на телефон і поширювали відео серед знайомих.

Автор: Марія Петренко
Читайте також