Стрільця, який поранив поліцейського на Хмельниччині, затримали бійці КОРДу
14:04 14.09.2024
268

У сусідній із Вінницькою областю - Хмельницкій - сталася стрілянина. Близько першої години ночі, в селі Олешин чоловік випустив 60 набоїв із автомата Калашніков.

У національній поліції повідомляють обставини трагедії.

Патрульні зупинили автомобіль місцевого жителяпід час комендантської години.З’ясовувалося, що водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння – «Драгер» засвідчив наявність 1,27 проміле алкоголю в організмі, - йдеться в інформації пресслужби поліції Хмельницької області.

На водія склали протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння). І інцидент ніби владнався.

Водій, який мешкан неподалік, місця, де його зупинили патрульні пішов додому. Правоохоронцям сказав, що хоче вирішити питання із транспортуванням автівки.  У «заручниках» в його автівці залишився пасажир. 

Та наспарвді у чоловіка були інші плани - він повернувся завтоматом в руках. За кілька хвилин почалась стрілянина.  

Поліцейські відкрили вогонь у відповідь та викликали допомогу.

В результаті стрілець поранив одного з працівників поліції та пасажира свого ж автомобіля.

Постраждалих госпіталізували. Правоохоронець перебуває у важкому стані.

Також пошкоджено два службових авта: одне екіпажу, який зупинив зловмисника, інше - бійців спецпідрозділу, які прибули за викликом на допомогу колегам.

Затримали стрільця бійці КОРДу.

Наразі за даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу). Процесуальне керівництво здійснює спецпрокуратура. Триває огляд місця події.

 

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також