Київстар спростовує інформацію про хакерський доступ до даних абонентів і повідомляє про посилення кібербезпеки
20:58 04.01.2024
257

Національний оператор мобільного зв'язку "Київстар" спростував повідомлення про тривалий доступ хакерів до особистих даних абонентів і їх витік, як зазначено в заяві прес-служби компанії.

"Київстар" заявив, що інформація, поширена в соціальних мережах і деяких ЗМІ про довготривалий доступ хакерів до даних абонентів, не відповідає дійсності.

У прес-службі компанії також повідомили, що триває офіційне розслідування кібератаки, яка сталася 12 грудня 2023 року. Різні версії кібератаки розглядаються, і досі не було досягнуто жодного остаточного висновку. За словами представників компанії, під час розслідування не було виявлено жодних фактів витоку персональних даних абонентів. Вся необхідна інформація щодо розслідування доступна на сайті Служби безпеки України.

"Київстар" також повідомив, що кібератака вплинула на деякі технологічні системи компанії, однак проблеми були вирішені протягом кількох днів завдяки роботі фахівців і партнерів. Наразі мережа "Київстар" функціонує у звичайному режимі, і більшість телекомунікаційного обладнання перебуває в робочому стані. Для забезпечення безпеки, компанія вже впровадила додаткові заходи кіберзахисту, включаючи посилене управління доступом, додаткові системи контролю серверів і робочих станцій, і планує подальше посилення заходів кібербезпеки.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також