Meta видаляє Instagram-сторінку проекту "Меморіал" з історіями 5440 Українців
20:05 11.01.2024
563

Корпорація Meta остаточно видалила Instagram-сторінку проекту "Меморіал", який документував 5440 історій українців, жертв російської агресії, повідомив координатор проєкту Євген Спірін.

Спірін поділився, що за два роки війни команда проекту "Меморіал" зібрала свідчення про 5440 осіб, які стали жертвами російської агресії. Він описує ці історії як живі голоси тих, хто загинув під ракетами, від осколків, захищаючи країну, вбиті у своїх домівках і підвалах, викрадені, катовані, знищені. "5440 голосів, які ніколи не можна забувати, бо забуття означає стирання нашої української ідентичності", – зазначив він.

За його словами, Meta блокувала акаунт чотири рази між жовтнем та груднем, і тепер сторінку неможливо відновити. Проте всі історії збережені на вебсайті "Меморіалу".

Спірін критикує Meta за видалення сторінки, натякаючи на те, що компанія не хоче, щоб трагічні історії перебивали "щасливе життя" на Instagram. "Але це не зупинить "Меморіал", – підкреслив він, додавши, що проект тепер має нову сторінку.

"Меморіал" – це платформа, яка зберігає пам'ять про українців, що загинули під час повномасштабного вторгнення росії в Україну. У проекті можна внести інформацію про загиблих, заповнивши спеціальну форму.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також