Міненерго передало державні пакети акцій п'яти операторів розподілу електроенергії до АТ "Українські розподільні мережі"
21:04 06.11.2023
257

Міністерство енергетики України передало державні пакети акцій п'яти операторів системи розподілу електроенергії до АТ "Українські розподільні мережі" (АТ "УРМ"). Це рішення спрямоване на посилення енергетичної безпеки країни та сприяння системній співпраці між операторами електроенергетики.

Зараз АТ "УРМ" стало правомірним акціонером в семи операторах системи розподілу електроенергії в різних регіонах України. Ця ініціатива має на меті підвищення рівня енергетичної безпеки країни, забезпечення більш якісної роботи операторів системи розподілу електроенергії та спільного залучення міжнародної допомоги в умовах воєнних викликів.

Важливий аспект цієї ініціативи полягає в забезпеченні системної співпраці між операторами електроенергетики для отримання необхідної міжнародної допомоги. Це може включати гуманітарне обладнання, а також фінансову підтримку від Фонду енергетичної підтримки.

В. о. генерального директора АТ "УРМ" Артем Мартинюк підкреслив, що метою компанії є консолідація зусиль для залучення кращих світових практик у розвиток мережевого господарства України. Він також зазначив, що необхідно знайти та впровадити нові технологічні рішення, сформувати єдину технічну політику для підвищення стійкості енергетичної системи країни та створити умови для надійного та ефективного функціонування та розвитку об'єктів розподільних мереж в умовах змін на енергоринку та інтеграції з об'єднаною енергосистемою Європи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також