Міненерго України інформує про стабільну роботу енергосистеми та відсутність дефіциту електроенергії
12:05 20.01.2024
253

У Міністерстві енергетики України у суботу повідомили, що у енергосистемі країни відсутній дефіцит електроенергії, а також заявили про введення в експлуатацію блоку ТЕС після тривалого ремонту.

"Наша енергосистема працює стабільно, і вона здатна задовольнити потреби споживачів в електроенергії", - повідомляє Міненерго в Telegram.

За даними міністерства, в енергосистему додано блок ТЕС із додатковою потужністю 160 МВт після завершення довготривалого ремонту.

Паралельно, один блок на ТЕС був виведений на аварійний ремонт. "Маємо в резерві три теплових блоки, які можна включити у випадку необхідності", - зазначили в Міненерго.

Міністерство також повідомляє, що енергосистема знаходиться в балансі, і застосування графіків відключення не потрібно.

Водночас, в міністерстві підкреслюють важливість зниження навантаження на енергосистему, особливо під час пікових годин споживання, та закликали перенести використання енергоємних приладів на інший час.

Також згадуються локальні інциденти: короткострокове відключення на підстанції в Запорізькій області, знеструмлення в населених пунктах Закарпатської та Кіровоградської областей через негоду, а також вибух газу в Кривому Розі.

Що стосується імпорту та експорту електроенергії, то на поточний день заплановано імпортувати 5454 МВт-годин, а експорт не передбачений.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також