Мінцифра поділилася першими результатами впровадження програми uResidency та планами на майбутнє
Сьогодні, 15:34
254

Міністерство цифрової трансформації України розповіло про перші результати впровадження програми uResidency, розширення функцій для е-резидентів та досвід інших країн, що послужив основою для розвитку ініціативи. За словами представників відомства, вже у грудні 2023 року було запущено бета-версію програми, яка дозволяє іноземцям ставати електронними резидентами України. Станом на сьогодні, деякі користувачі програми вже зареєструвалися як фізичні особи-підприємці та відкрили рахунки в українських банках.

Програма була спрямована на країни з високим попитом на електронне резидентство, зокрема Пакистан, Індію та Таїланд. Однією з ключових країн для реалізації програми стала Словенія, де консульства займаються верифікацією е-резидентів.

Міністерство підкреслює, що розширення можливостей програми планується на основі зворотного зв'язку від перших 1000 е-резидентів. У майбутньому передбачено віддалену ідентифікацію, збільшення кількості банків-партнерів та розширення переліку країн для участі у програмі.

Програму uResidency розробили, зокрема, на основі досвіду таких країн, як Естонія, Литва та Азербайджан. Україна стала четвертою країною у світі, яка пропонує електронне резидентство.

Автор: Павло Перушко
Читайте також