На Вінниччині вибухотехніки знешкоджують збиті ракети з касетними боєприпасами та дрони
13:42 04.09.2024
338

На Вінниччині вибухотехніки поліції активно працюють над знешкодженням залишків збитих російських ракет з касетними боєприпасами та дронів. За інформацією відділу комунікації поліції Вінниччини, протягом тижня, з 26 серпня, правоохоронці здійснили близько 30 виїздів у різні райони області для документування та ліквідації наслідків однієї з найбільших повітряних атак ворога. Під час цих виїздів вони знешкоджували залишки крилатих ракет та «Шахедів», збитих силами ППО.

Поліцейським Вінниччини вперше довелося працювати з суббоєприпасами від ворожих ракет з касетними бойовими частинами. Вони є надзвичайно небезпечними, адже розлітаються на велику відстань і можуть здетонувати навіть від найменшого руху, зазначили в поліції.

Правоохоронці закликають мешканців області бути обережними при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів. Не слід наближатися чи торкатися таких предметів. Рекомендується одразу відходити на безпечну відстань та повідомляти відповідні служби за номерами 101, 102 або 112.

Автор: Павло Перушко
Читайте також