Обмеження на соціальні стипендії у 2024: які категорії студентів матимуть право на отримання
13:03 30.12.2023
1689

З 1 січня 2024 року в Україні спростять процедуру отримання соціальної стипендії, проте вона буде доступна лише для певної категорії студентів, повідомляє Міністерство соціальної політики.

Соціальні стипендії з 2024 року будуть надаватися особам, які перебували в російському полоні, були ув'язнені або на інший спосіб позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України, а також їхнім дітям. Для отримання стипендії в таких випадках потрібно надати виписку з Єдиного реєстру осіб чи копію рішення про позбавлення свободи.

Учасники бойових дій та їхні діти також мають право на соціальну стипендію. Для цього вони мають надати довідку про участь у бойових діях або посвідчення учасника бойових дій.

У випадку втрати паперових документів, соціальні служби можуть прийняти скановану копію виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією або медичного висновку для дитини з інвалідністю.

Щодо розмірів стипендій в Україні, то стандартна стипендія в університетах становить 2 000 гривень, підвищена академічна - 2 910 гривень. Соціальна стипендія - 1 180 гривень, для дітей-сиріт і дітей без батьківського піклування - 4 250 гривень, іменна академічна стипендія від Кабміну - 4 000 гривень, від Верховної Ради України і президентська стипендія - по 4 400 гривень.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також