Обмеження з електропостачанням можуть поширитися на Хмельниччину та Одещину: огляд після обстрілу
14:04 24.03.2024
396

Після обстрілу, що стався 22 березня, обмеження з електропостачанням залишилися в Харкові, а також можуть бути запроваджені в Одеській та Хмельницькій областях, якщо навантаження на електричні мережі буде зростати. Цю інформацію оприлюднили глави ОВА Одеської та Харківської областей.

Відповідно до даних Укренерго, обмеження електропостачання можливі через технічні причини, а саме зниження навантаження на мережі з метою підтримки їх нормального функціонування. У зв'язку з цим, глава Одеської ОВА Олег Кіпер закликав мешканців до раціонального використання електроприладів, особливо під час пікових годин, щоб запобігти можливим плановим відключенням електропостачання.

У Харкові ситуація щодо електропостачання також залишається напруженою після обстрілу. За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, АТ "Харківобленерго" почали застосовувати графіки аварійних відключень через складну ситуацію в електричних мережах області.

Запорізька атомна електростанція також потрапила під удар під час обстрілу, коли була пошкоджена лінія живлення, але пізніше вдалося відновити її роботу. Укренерго зазначили, що ранкова ракетна атака суттєво не вплинула на роботу енергосистеми в цілому, хоча були атаковані енергетичні об'єкти в Дніпропетровській області.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також