Обстріл у Львові пошкодив енергооб’єкт: Міненерго повідомляє про стабільність енергосистеми
11:30 15.02.2024
252

Ранковий обстріл російських військ завдав шкоди енергетичній інфраструктурі Львова, пошкодивши трансформаторну підстанцію та призвівши до відключення одного з об’єктів інфраструктури, повідомляє Міністерство енергетики України.

Міністерство підкреслює, що, незважаючи на масовану атаку, критичних наслідків для енергосистеми вдалося уникнути.

До того ж, внаслідок ворожого вогню в Львові було серйозно ушкоджено декілька об’єктів розподілу енергії, включаючи трансформаторну підстанцію, що спричинило відключення інфраструктурного об’єкта.

Окремо зазначено про пожежу на вугледобувному підприємстві в Донецькій області через обстріли, що викликало відключення ліній електропередач і знеструмлення населених пунктів та шахти з 50 працівниками, які згодом були евакуйовані.

Міністерство енергетики заспокоює, що енергосистема країни стабільна і не відчуває дефіциту генерації, а аварійні та ремонтні роботи ведуться згідно з планом.

У Житомирській області була швидко відновлена подача електроенергії після вимкнення через технічні неполадки.

Міністерство також повідомило про стабільний стан на Запорізькій атомній електростанції та плани щодо імпорту та експорту електроенергії, що свідчить про контрольовану ситуацію в енергетичній сфері України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також