Олег Котенко ділиться інструкцією щодо заповнення онлайн-анкети для пошуку зниклих безвісти осіб
18:31 01.04.2024
263

Онлайн-форма для заявок щодо зниклих безвісти осіб доступна на вебсайті Міністерства внутрішніх справ, інформує прес-служба відомства. Введені відомості направляються до Секретаріату особи, яка має повноваження з розгляду справ зниклих безвісти в умовах екстраординарних ситуацій при Міністерстві. Процес заповнення форми детально описав Олег Котенко, колишній уповноважений з таких питань та член НГО "Група Патріот".

Інструкція

Олег Котенко розкриває, що для заповнення форми слід перейти на головну сторінку сайту МВС України, вибрати секцію "Діяльність" і перейти до сторінки Секретаріату відповідального за зниклих безвісти під час надзвичайних обставин.

Наступний крок – вибрати посилання на форму "Заявка на особу, що зникла безвісти у надзвичайних обставинах", де заявнику буде запропоновано пройти авторизацію за допомогою Електронного цифрового підпису, Дія.Підпису, або Bank ID.

Котенко уточнює, що після входу в систему для подання заяви слід натиснути кнопку "Замовити послугу" і вибрати опцію "Подача заяви про особу, що зникла безвісти у спеціальних умовах", де необхідно заповнити анкетні дані про зниклу особу.

Відомості, які ви надасте, будуть спрямовані до Секретаріату Уповноваженого МВС України з питань зниклих безвісти осіб в екстраординарних ситуаціях, зазначив Котенко.

Він також згадав, що у разі труднощів з авторизацією або заповненням анкети можна звернутися за допомогою до контакт-центру МВС за номером: +380 (44) 334 40 35.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також