Олімпійський вогонь проходить через Марсель: старт 11-тижневої естафети у Франції
19:20 09.05.2024
259

На вулицях Марселя, затишного портового міста на півдні Франції, у четвер зібралися натовпи глядачів, щоб спостерігати за учасниками естафети з олімпійським вогнем, які пронесли його через ключові локації міста. Цей захід відбувся наступного дня після прибуття олімпійського вогню до Франції, як повідомляє AP.

Ця подія розпочала 11-тижневий маршрут по всій країні, під час якого близько 10 000 учасників пронесуть факел через понад 450 міст до дня відкриття Ігор у Парижі 26 липня.

Першим факелоносцем у Марселі став колишній футболіст Марселя Базиль Болі. Він розпочав естафету з базиліки Нотр-Дам-де-ла-Гард, звідки відкривається чудовий вид на місто та Середземне море. Болі поділився своїми враженнями: "Це неймовірна гордість. Відчуваєш, ніби стоїш на вершині світу, адже олімпійський вогонь є особливим символом спорту".

Серед інших видатних факелоносців була українська гімнастка Марія Височанська, яка здобула дві золоті медалі на Європейському чемпіонаті 2020 року та виступала на Олімпіаді в Токіо. Її участь стала актом солідарності з Україною і символічним відзнакою Дня Європи, що відзначається 9 травня. Височанська очолила групу з 27 спортсменів, які представляли країни-члени Європейського Союзу.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також