Онлайн резервування номерних знаків для авто тепер доступне для українців
17:53 07.08.2023
273

Починаючи з сьогоднішнього дня, громадяни України можуть здійснювати вибір та резервування реєстраційних номерних знаків для своїх автомобілів онлайн. Цю ініціативу анонсував Ігор Клименко, міністр внутрішніх справ України.

"Сьогодні ми запускаємо новий сервіс, який надає можливість громадянам вибирати та резервувати бажаний номерний знак для своїх автомобілів. Цю послугу можна замовити залежно від типу транспортного засобу", - повідомив міністр.

За його словами, важливою умовою є те, що на кожен автомобіль можна замовити лише один реєстраційний номерний знак.

Для користування цією послугою необхідно скористатися Електронним кабінетом водія. Резервування номерного знаку діє впродовж 10 календарних днів. По завершенні цього терміну замовлення автоматично скасовується.

"Реформування державних сервісів можливе навіть під час воєнного конфлікту. Цей крок наближає нас до впровадження онлайн-послуги перереєстрації автомобілів в майбутньому", - додав Клименко.

Міністерство внутрішніх справ України також опублікувало відповіді на найпоширеніші питання, включаючи те, що робити, якщо термін дії ID-картки закінчився в умовах воєнного стану. З 1 серпня також завершився період вклеювання фотокарток у паспорти-книжки для осіб, які досягли 25 або 45 років.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також