Україна заборонила ввозити три дитячі книжки з російською пропагандою
20:30 12.01.2022
260

Державний комітет телебачення і радіомовлення не дав дозвіл українському імпортеру на ввезення з території Росії для розповсюдження в Україн три дитячі книги, у яких виявлена пропаганда держави-агресора,- про це повідомляє пресслужба комітету.

"Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. Дитячі книжки російського видавництва «Издательский дом «Проф-Пресс» «Стихи про машины малышам», «Транспорт», «Тесты для малышей (2–3 года)» розраховані на найменших читачів. Відповідно мають велику кількість ілюстрацій, у яких використовується символіка держави-агресора, її силових і військових структур, символіка комуністичного режиму", - йдеться у повідомленні.

На думку експертів, ці книжки – яскравий приклад російської пропаганди, яка ставить за мету мілітаризацію свідомості дітей, виховання імперського мислення, лояльного і навіть схвального ставлення до воєн і конфліктів, які розв’язує Росія проти інших країн світу.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також